top of page

Et nyt tiltag i 2024 er at jeg vil tilbyde varm hjemmelavet retter til at tage med hjem om fredagen, i hvertfald. Dagen og tiden er valgt til at passe med færgen.

Det vil glæde mig at kunne tilbyde Femø nogle spændende retter der er både velsmagende og i tråd med tidens ånd.  Derfor bliver det simrer retter, slow food, primært vegetarisk med mulighed for at tilkøb f.eks. kødretter lavet af lokalt opdrættet besætninger.

 

Fredags menu kan bestilles ved at ringe til mig på +45 20 20 92 65/61 71 22 86 og bestil senest kl. 16, helst. Maden afhentes varmt ved aftalt tid, mellem 18.30 og 19.45.  

Om sommeren og i foråret serverer jeg hjemmelavede café-retter primært baseret på lollandske råvarer. Surdejsbrødet er omdrejningspunktet for disse enkle små retter, f.eks. gazpacho, croque monsieur samt pasta retter til frokost og brunch

Du kan købe ualmindelig en ualmindelig god kop  kaffe lavet på bønner fra Ubuntu Coffee i Sakskøbing eller en kande te skånsomt brygget af løsbladet te i 16 varianter fra A.C. Perchs du styrer  selv teens styrke, men jeg vejleder dig i brug af den medfølgende timeglas.

Caféen er indrettet i den tidligere hestestald med løsetæpper og  hyggelige sofaer og mahogni møbler. Min stamkunder fra Kaffekælderen i Køge vil huske og ligefrem nok kunne finde deres yndlings plads, bare nu på Femø.

Bordene dækkes med gamle duge og farverigt porcelæn fra Pip Studio.

Cafeéns navn er inspireret af Helga Leontine Frimand født Holmstrøm, der arbejdede  som vaskekone på Højriisgaard i starten af 1900-tallet . Hun blev født i 1874 - død oktober 1950. Helga Leontine er begravet på Femø kirkegård. (Billede af Leontine 1935-45. Arkiv.dk)

2473abc0d62d426ba04627488dd9c91d.jpeg
bottom of page